Grilovací gurmáni si asi nikdy nenechají ujít možnost užít si grilování na dřevěném uhlí, jehož příchuť dodaná pokrmu vůní z rozžhavených uhlíků je zcela nezaměnitelná a na plynu či elektrickém grilu ji nikdy nedocílíte. Základem grilu na dřevěné uhlí je hlavně mísa, ve které při grilování žhnou uhlíky kusového uhlí nebo grilovacích briket. Nad mísou je umístěný rošt. To skutečně kvalitní grilování se vždy odehrává pod poklopem, a proto je naprostá většina moderních grilů dnes vybavena víkem. Vnitřní úprava grilu je pro vás velmi podstatná zejména kvůli pohodlnému čištění. Například venkovní grily se systémem one-touch, s povrchem z nerezavějící oceli, se velmi snadno vyčistí a stačí ji lehce vytřít houbičkou či hadříkem. Plech a litiny uvnitř grilu se čistí velmi opatrně jemným kartáčkem, vlhkým hadříkem a vlhčenými utěrkami určenými na gril.

Čistění a speciální údržba

Jako speciální údržbu zaveďte čistění litinových grilovacích tálů. Před použitím je vždy otřete od prachu a lehce do nich vetřete olej. Po použití je osušte suchou utěrkou. Veškeré napáleniny na čisté litině odstraňte jemným kartáčkem nebo houbičkou. Litinu nikdy nenamáčejte do vody a nemyjte v myčce. Některé tály se smaltovanou povrchovou úpravou nesnesou nic ostrého, aby se nepoškodily, použijte pouze jemnou houbičku na nádobí. Na litinu nepoužívejte ani mycí prostředky. Stejně jako u známých litinových pánví je pokrm vždy o něco lepší častým používáním a vypálená litina neustále získává na kvalitě. Bojujete-li s nedostatkem místa, vyzkoušejte přenosné mini grily, na kterých připravíte výtečné pokrmy. Moderní zahradní grily umožňují příjemný způsob grilování.

Rady a vychytávky pro zahradní grily

Velmi šikovnou integrovanou vychytávkou je v rámci příslušenství luxusnějších grilů na dřevěné uhlí také teploměr umístěný ve víku, který vám velmi spolehlivě ohlídá třeba při nepřímém delším grilování teplotu uvnitř grilu. Díky delším zkušenostem získáte cvik a budete přeborníky v tom, kolik je nutné rozpálit uhlí pro různé druhy masa, ryb, zeleniny či ovoce. Přisypávání uhlí je další oříšek. Ideální je mít připravené žhavé uhlí, abyste nepřerušili grilování a nezačínali znovu. Dobrou pomůckou je startovací komín. Super metodou je použití kvalitních podpalovacích kostek, která neobsahují žádná pojidla, ale pouze dřevěná vlákna. Ty položíte na rošt, zapálíte a na ně pak postavíte komín předem naplněný uhlím. Nažhavené uhlí odsunete, doplníte přepážku v komínu a uhlí pak prosypete roštem přímo do žhavící mísy.



Doprava ZDARMA 

 

604 231 757
info@t-digestore.cz

Po - Pá 8.00 - 17.00